Ben jij onze nieuwe VvE Beheerder? Solliciteer dan via P&O@woonscan.nl t.a.v. Ilse van der Vegte en vergeet niet om een motivatiebrief en je cv mee te sturen.

Heb je vragen over de functie? Dan kan je telefonisch contact opnemen met Ilse van der Vegte, telefoonnummer 06 - 214 03 552.

VvE Beheerder (36 - 40 uur)

Je bent een schakelbord, adviseur en organisator in een. Als VvE-beheerder help je jouw verenigingen met de meest uiteenlopende zaken. Lekkage op nummer 18? Jij zet de order uit en zorgt dat jouw bewoners snel uit de problemen zijn. Jaarverslagen presenteren tijdens de vergaderingen? Ook geen probleem. Je snapt zelfs dat iedere VvE anders is en zorgt dat jouw presentatie voor iedereen begrijpelijk blijft.

Wat ga je doen?

Maandag? Een lang gesprek met projectontwikkelaars of technisch beheerders. Dinsdag? Richting een van jouw gebouwen om met de aannemer te sparren over het onderhoud aan de gezamenlijke ruimtes. Woensdag? Even om tafel met het bestuur van een van jouw VvE’s voor de aanstaande ledenvergadering. Samen stellen jullie de agenda op en bereiden jullie je voor op eventuele vragen.

Donderdag? Iets rustiger. Dan heb je ’s avonds de algemene ledenvergadering en daarvoor zijn de stukken natuurlijk al lang opgesteld. Je kunt dus rustig focussen op het maken van een overzichtelijke en duidelijke uitleg voor de eigenaren. Iedere groep is anders, dus het is niet altijd even makkelijk om jaarverslagen en begrotingen voor iedereen begrijpelijk te houden. Voor sommigen dan, want met jouw communicatieskills is het eigenlijk geen enkel probleem. Op vrijdag werk je de actiepunten vanuit de algemene ledenvergadering bij. Dit is een voorbeeld hoe je week eruit kan zien, maar je krijgt alle vrijheid om dit zelf in te richten.

Verder ga je:

  • zorgen dat het beleid van jouw VvE’s duidelijk wordt overgebracht op de leden.
  • uitzetten van actiepunten namens jouw VvE’s. Denk aan: onderhoud, reparaties en verduurzaming.
  • een oogje in het zeil houden en bijsturen (als het nodig is) bij jouw uitgezette activiteiten.

Jij

Ziet waar je nodig bent en handelt daarnaar. Zie je iets vastlopen? Dan wacht je nooit tot het fout gaat. Je grijpt op tijd in. Daarbij ben je een echte communicator. Of je nu met bewoners praat of met directeuren en investeerders; jij past je aan en haakt aan om de verschillende belangen te behartigen.. En misschien wel het belangrijkste: je bent een meedenker. ‘Het is nu eenmaal zo’, is voor jou geen bevredigend antwoord. Je kijkt altijd buiten onze organisatie naar manieren om ons werk beter te doen, of het nu over duurzaamheid, trends in onderhoud of andere zaken gaat. Jij houdt altijd je ogen open.

Wat we graag op jouw cv zien?

  • Hbo-werk- en denkniveau
  • Ervaring in de zakelijke dienstverlening (het liefst in gebouwenbeheer).

Wat krijg je van ons terug?

Een baan waar je bijna alles zelf kunt bepalen. We verwachten je hier echt niet elke dag om half negen op kantoor, als we maar weten dat jij je werk goed indeelt. Je bent je eigen kleine mini-ondernemer, maar dan wel als onderdeel van ons team natuurlijk. Je bent natuurlijk ook af en toe ’s avonds aan het werk, dus jij plant je dagen in zoals het jou het beste uit komt. We werken voornamelijk samen in ons kantoor in Meppel, maar je kunt altijd thuis werken als je dat even goed overlegt.

Wij hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed salaris en flexibiliteit voor optimale balans tussen werk en privé.

Wij bieden een contract voor de periode van een jaar met de intentie voor een contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast zijn er volop kansen om door te groeien binnen ons bedrijf. Om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, krijg je bovendien een mobiele telefoon, tablet en een laptop ter beschikking gesteld.

Over ons

Bij ons betekent werken in een team ook werken als een team. Je krijgt de ruimte voor jouw input en ideeën. Albert Middelbos jouw nieuwe manager, denkt graag met je mee en is juist op zoek naar een beheerder die bereid is om een stapje extra te zetten voor zijn of haar ideeën. Want samen ga je nu eenmaal sneller.  

We werken in hartje Meppel en hebben in heel Nederland klanten. Wij werken met een team van ongeveer 25 mensen, verdeeld over de afdelingen Veiligheid & Energieadvies, Vastgoedmanagement en VvE-beheer. Heldere communicatie, een goede werkstructuur en een klantvriendelijke benadering zijn onze belangrijkste pijlers.

 

 

 

 

Leer het team kennen. Wij zijn er voor je.

Telefoon icoon 0522 - 23 71 00 info@woonscan.nl
Grote Oever 34g,
7941 BJ Meppel