Diensten

Vanaf 2023 heeft uw kantoorpand een energielabel C nodig. Door nu een energieprestatie-advies te vragen aan Woonscan, kunt u uw pand stapsgewijs naar dit niveau brengen. Met dit advies kunt u optimaal gebruik maken van de bestaande subsidieregelingen.

Bouwkundige isolatie verbetert energieprestatie oude gebouwen

Bij panden die gebouwd zijn voor 1970 en nog niet eerder zijn aangepast, hebben bouwkundige isolatiemaatregelen vaak veel effect. U kunt hierbij denken aan gevel-, dak- en vloerisolatie. Bij nieuwere panden is er waarschijnlijk al enige bouwkundige isolatie aangebracht. Hoewel deze isolatie niet zo effectief zal zijn als de nieuwste methoden en materialen, wegen de kosten van het aanpassen hiervan vaak niet op tegen de opbrengsten.

Groter effect energiebesparing door aanpassingen in technische installaties

Zeker in panden van enkele decennia oud, valt veel energiewinst te behalen in de gebouwgebonden installaties, zoals verwarmingsinstallaties en verlichting. U kunt daarbij denken aan het vervangen van de traditionele verwarmingsketel door een warmteterugwin-installatie en het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

Energiemaatregelen koppelen aan planmatig onderhoud en verbouwingen

Door tijdig na te denken over mogelijke energiemaatregelen, kunt u deze vaak koppelen aan planmatig onderhoud of verbouwingen. Hierdoor kunt u de benodigde investeringen beperken. Door subsidieregelingen toe te passen kunnen de werkzaamheden extra voordelig uitpakken. In ons advies koppelen we de energie-investeringen daarom zoveel mogelijk aan het planmatig onderhoud en eventuele verbouwingsplannen.

Vanaf 2030 naar energielabel A

In ons energieprestatieadvies houden we rekening met de verduurzamingsplannen die in ontwikkeling zijn. Zo wordt erover gesproken dat vanaf 2030 het energielabel A verplicht is voor bedrijfspanden. In ons energieprestatieadvies geven we daarom ook duidelijk aan wat nodig is om tot een energielabel A te komen.

Duurzaamheidslabel voor utiliteitsgebouwen

Steeds meer bedrijven kijken niet meer alleen naar de energieprestatie van een pand, maar nemen de volledige duurzaamheid van de locatie onder de loep. Woonscan voert daarom ook duurzaamheidsadviezen uit, volgens GPR Gebouw. Hierbij kijken we niet alleen naar verbeteringen in het energieverbruik, maar adviseren ook over onder meer het waterverbruik, de afvalverwerking en de bereikbaarheid van het pand. Een goed duurzaamheidslabel kan de verhuurbaarheid van een pand vergroten.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Leer het team kennen. Wij zijn er voor je.

Telefoon icoon 0522 - 23 71 00 info@woonscan.nl
Grote Oever 34g,
7941 BJ Meppel